Bostadsområde, lägenhetshus, förort

Varför är social hållbarhet och trygghet viktiga frågor när vi planerar, bygger och utvecklar bostadsområden?

Med pandemiåren i färskt minne och ett rasande krig runt hörnet, är frågan högst aktuell och viktig för fastighetsbranschen.

Podd

I senaste CER-podden fördjupar sig Cornelis Uittenbogaard, Stadsplanerare/Forskare från Stiftelsen Tryggare Sverige, Tobias Karström, utredare och projektledare på Urban Utveckling,  Camilla Hjältman, chef på kundcenter vid Mitthem och Micael Lövqvist, VD på Timråbo i frågeställningar kopplade till social hållbarhet och trygghet. Podden leds av Edith Andresen, forskare och verksam vid CER.

— Ensam är inte stark. Att jobba tillsammans, att samordna insatser för att arbeta med social hållbarhet och trygghet behövs för faktiskt kunna göra bra och hållbara insatser, säger Micael Lövgren, VD på Timråbo och förklarar att man som fastighetsägare och förvaltare ofta är duktig på att jobba med skalskydd och säkerhet, men det som behöver förbättras är många gånger arbetet med trygghetsfrågorna där social hållbarhet också handlar om tillgång till ett bra boende, en vettig sysselsättning och att höra till.
— Ska man kunna leva i ett samhälle och känna sig som en del av samhället är nyckeln arbete och gemenskap – känslan av någon form av självförverkligande och tillhörighet – är viktigt för att fungera på en plats. Allt detta mynnar också ut i ökad trygghet och trivsel, både i staden men också i närmiljön.

 

Bomorrow - mötesplatsen för framtidens hållbara boende

Bomorrow äger rum den 26-27 april. Årets tema är social hållbarhet - så får vi attraktiva och trygga bostadsområden. På konferensen lär vi oss mer om hur vi kan bygga om eller skapa helt nya bostadsområden för ökad trivsel, trygghet och attraktivitet. Hur kan man jobba med uterum, växter, vatten, lek, idrott och konst? Kan man jobba systematiskt för ökad social trygghet vad gäller gestaltning i bostadsområden?

Vi lovar en spännande dag om framtidens boende med flera inspiratörer och experter delar med sig av sina erfarenheter, forskning och tankar på området.

Mer om konferensen

Årets Bomorrow är en hybridlösning. Vi arrangerar konferensen i Sundsvall (på Metropol) för dig som vill vara med fysiskt på plats. Vi sänder också innehållet digitalt så att du som hellre vill följa konferensen online kan göra det.

Vi börjar med gemensam lunch tisdagen den 26 april kl. 12 och avslutar med gemensam lunch dagen därpå. Flera spännande talare kommer att delta och vi erbjuder som tidigare både panelsamtal och diskussioner bland deltagarna. Vi kommer också att erbjuda stadsvandring och middag tisdag eftermiddag och kväll.

Läs mer och anmäl dig här

Kommentarer

Ingen har kommenterat än, var den första!

Om CER-podden

Inlägg från CERs poddsändningar.

Vi som deltar

CER-podden
Podd från CER

Sidan uppdaterades 2022-11-30