Enkät: Äldres upplevelser i naturområden Östersunds kommun
Detta är en undersökning av upplevd tillgänglighet till Östersunds kommuns naturområden för friluftsliv och rekreation bland äldre personer. Enkäten ta ca 10-15 minuter att besvara. Deltagande i enkäten är frivilligt.
Eftersom alla enkätdeltagare är anonyma utan koppling till personuppgifter går det inte att identifiera vem som svarat vad.
Information till forskningspersoner i enkätstudie om Tillgängliga och inkluderande naturmiljöer i Östersunds kommun
Forskningen handlar om att identifiera och redogöra för förbättringsområden som är viktiga för att öka tillgängligheten till naturområden. Projektet ”Tillgängliga och inkluderade naturmiljöer – Östersunds kommun” har som mål att öka kunskapen kring några av kommunens utmaningar gällande tillgänglighet, levnadsvanor och fysisk aktivitet, särskilt bland äldre och personer med funktionsnedsättningar. Syftet är att identifiera hur tillgänglighet och social inkludering kan stärkas i lokalsamhället och därigenom främja medborgares hälsa genom jämlik tillgång till utomhusvistelse, fysiska aktiviteter och rekreation. Ambitionen är att ta fram konkreta åtgärder som ska hjälpa kommunen att uppnå nationella och internationella mål om delaktighet i samhället och tillgänglighet för alla. Östersunds kommun arbetar för att införa mer hälsofrämjande och förebyggande insatser för äldre personer och för personer med funktionsnedsättningar.
Denna enkät är en del av att samla in underlag till forskningsstudien. Resultaten av forskningen kommer spridas på projektets hemsida, i digitala nyhetsbrev och i andra digitala kanaler, i olika tryckta publikationer (rapport och vetenskapliga artiklar) och på seminarier och konferenser.
Kontaktperson:
Sandra Wall-Reinius, docent i kulturgeografi och forskare vid Etour, Mittuniversitetet,
sandra.wall-reinius@miun.se, 010-142 82 46