Stormöte Sundsvalls kommun och Mittuniversitetet
Välkommen till stormöte med Sundsvalls kommun och Mittuniversitetet. Presentationer av nya och avslutade program samt den nya programsatsningen Framtidens välfärd inom vård och skola står på programmet. Vi ser också framåt och inspireras till nya samarbeten.
Vi hoppas på en dag fylld med dialoger som stimulerar uppslag till nya projekt och förstudier.
När och var?
Onsdag 24 november kl. 8.30–12.00
Online via Zoom. Möteslänk skickas i bekräftelsen i samband med din anmälan.
Program:
08.30 Inledning
08.45 Presentationer av projekt och programsatsning (15 minuter/projekt)
- Perspektiv på Tillgänglighet – Relationen mellan Infrastruktur och Regional Utveckling – Ökad förståelse för hur infrastruktur för ökad tillgänglighet påverkar en breddad arbetsmarknad och attraktiva livsmiljöer i Norrlandskommuner.
- Orkestrering av innovation i offentliga miljöer – En förstudie om innovationsledning i offentlig sektor.
- Tillitsbaserad digitalisering – En förstudie om metoder och verktyg för digitalisering som utgår från tillitsbaserad styrning och ledning.
- Möjlighetshorisonter – En experimentell och utforskande samverkan mellan akademi och kultur.
- IoT Testbädd – Testbäddar inom smart industri och smarta samhällen etableras samt en tankesmedja inom IoT med målet att öka forskning och utveckling i regionen.
- Modell för upplevt värde för Sundsvallsbon – Hur utveckla en modell för att kunna undersöka skapat värde för Sundsvallsbon.
- Likvärdig matematikundervisning – Kompetensutveckling i matematikdidaktik ur ett organisationsperspektiv.
- Hot och trakasserier på digitala medier och Digital lösning på ett digitalt problem – Trakasserier på nätet är vanligare än man kan tro. Kan mobilfilmning användas som metod för att motverka trakasserier online?
- Presentation av ny programsatsning: Framtidens välfärd inom vård och skola – En satsning på en stark forskningsmiljö med utbildningar, kunskaps- och kompetensförsörjning samt generera ny kunskap om hur vård och skola kan utvecklas för framtidens välfärd.
- Motivation i gymnasieskolan och Motivation för lärande hos yngre barn – Vad fjärde elev avbryter sina gymnasiestudier. 53 % av eleverna känner låg studiemotivation. Varför?
11.40 Sammanfattning och möjlighet att föreslå nya forskningsprojekt
11.55 Avslutning