Annons, är tillsammans med kravprofil, det viktigaste dokumentet i en rekrytering. Du vill skapa ett intresse för anställningen men också marknadsföra Mittuniversitetet som universitet och arbetsplats. Annonsen utgör också underlag när du gör ditt urval och hanterar ett eventuellt överklagande.
När du skriver din annons
När du utformar annonsen och väljer publiceringskanaler utgår du från den kravprofil du arbetat fram och om det finns särskilda ska-krav ska de tydligt framgå. Säkerställ att inga andra krav är ställda i annonsen som inte finns med i kravprofilen.
Beskriv kort vad syftet med anställningen är, vad är det din medarbetare förväntas göra när hen blivit anställd. Har vi något spännande projekt, utrustning eller deltar i något utvecklande samarbete vi kan lyfta fram? Hur ser teamet ut som din kommande medarbetare kommer att tillhöra? Här kan du länka till institutionens/avdelningens hemsida. Lyft fram det positiva men var sanningsenlig och överdriv inte. Därefter tydliggör du ska-krav och fortsätter med andra meriterade bör-krav, andra erfarenheter samt de personliga egenskaper som du efterfrågar. Försök att beskriva i vilka sammanhang kompetenskraven och de personliga egenskaperna behövs för att lyckas i arbetet, detta för att skapa en mer tilltalande och beskrivande annonstext. Det tydliggör och underlättar även vid urvalet av kandidater.
Innan du skickar för publicering
Läs annonsen med ett utifrånperspektiv och med fokus på att den lockar rätt kandidater. Vilken är din målgrupp och vad kan de tänkas attraheras av, vart finns de idag och vad har just vi att erbjuda dem i sin karriär som kan locka dem att söka sig till just oss. Var observant på att du lockar intressanta kandidater oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet, religion eller trosuppfattning, ålder, funktionsnedsättning och könsöverskridande identitet. Håll annonsen kort och intresseväckande. Låt gärna någon annan läsa igenom texten innan du skickar den för publicering till jobbannonsering@miun.se.
Publiceringskanaler
Annonseringskanaler vi vanligtvis använder oss av är Mittuniversitetets webb, Platsbanken (Arbetsförmedlingen) och sociala media som LinkedIn och Facebook. Vid behov kan även andra kanaler eller branschtidning bli aktuella. Mittuniversitetet undviker i hög utsträckning att annonsera i dagspress eftersom det är kostsamt och sällan ger önskad effekt. Via Platsbanken ökar vi annonsens spridning då många externa rekryteringssidor hämtar annonserna till egna webbplatser.
Samtliga rekryteringar administreras via vårt rekryteringssystem Varbi, och intresserade kandidater ska hänvisas till vår webbsida miun.se/jobb för att göra sin ansökan.
Alternativ för platsannons se i den grafiska profilen, platsannonsen utformas som en hänvisning till hemsidan där annonsen ligger i fulltext. För stöd med att ta fram annons för print, kontakta Kommunikationsavdelningen.
Om din annons ska publiceras på annat språk än svenska så behöver den vara översatt innan den skickas in till jobbannonsering. Behöver du hjälp med översättning, kontakta Kommunikationsavdelningen.
Ansökningstiden ska vara minst tre veckor, läs mer i anställningsordningen.
Kontakt
