Workshop för doktorander "Finish on time"
Välkommen på doktorandworkshop "Finish on time". Målet med workshopen är att ge dig som doktorand strategier och en verktygslåda för ökad akademisk produktivitet, ett mer hållbart arbetssätt, stöd i att avsluta ditt akademiska arbete i tid samtidigt som du mår bra på vägen.
Praktisk information
Workshopen arrangeras av fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier och fakulteten för humanvetenskap. Workshopen leds av två workshopledare från ”Finish on time”.
Dagen består av teori om produktivitet och stresshantering och praktiska tillämpningar, samt utbyte av bästa praxis mellan deltagarna.
NÄR: Heldagsworkshop mellan kl. 9.00–16.00 på campus Sundsvall, rum M210, den 2 oktober 2024
- Gratis lunch och fika ingår
- Presentationer och gruppdiskussioner kommer hållas på svenska
- Resa och boende för er som reser till Campus Sundsvall bokas för egen hand vi Mittuniversitetets resebokningssytem
- Max 40 deltagare. Sista ansökningsdag 25 september. Först till kvarn gäller!
Om du har några frågor får du gärna kontakta john.hakansson@miun.se
Några röster från senaste workshopen som arrangerades i februari 2024 på Campus Östersund:
"Jag tror att alla doktorander kan ha nytta av den här workshopen, antingen blir du inspirerad till hur du bättre kan lägga upp och genomföra ditt arbete eller så bekräftar den att du gör rätt saker på rätt sätt, och det kan ju också vara skönt". Doktorand vid HUV.
"Workshopen gav mig på något sätt ett lugn och bra tips om hur man ska tänka och att allt börjar med små steg. Det mest värdefulla var att träffa andra doktorander, diskutera, prata öppet om stressen och kraven som förväntas". Doktorand vid NMT.
Om workshopen "Finish on time"
På workshopen ”Finish on time” är vårt mål att hjälpa dig som doktorand, forskare och handledare samt TA-personal med att bli klara med ditt arbete i tid och må bra på vägen. Vi gör detta genom att tillhandahålla workshops och kurser om akademisk produktivitet och stresshantering. I 15 år har vi erbjudit workshops på nästan alla Sveriges universitet och högskolor. Över 10 000 doktorander, handledare, professorer och forskare har deltagit i våra workshops. Verktygen bygger på kunskap från University of California, Berkeley, managementkonsulting och stressforskning: www.finishontime.org
Inom akademin fokuserar vi på "vad", på innehållet i vårt arbete, men vi glömmer ibland att uppmärksamma vår egen arbetsprocess eller hur vi arbetar, tänker och agerar. Dessa processer är dock viktiga för att avsluta forskningsprojekt och hantera stressnivåer. Dessutom har vi som individer ofta en primär strategi eller ett visst sätt att tänka och agera för att hantera en mängd olika situationer. Ofta fungerar den huvudstrategin bra, men när vi stöter på nya situationer kan vi behöva ett större utbud av alternativ. Denna workshop är utformad för att ge dig nya strategier som är tillämpliga på akademiskt arbete.
Mer specifikt kommer du att lära dig produktivitetsverktyg som 80/20-principen, fokusera på slutprodukten och arbeta i enheter, och tillämpa dem på din egen arbetssituation. Dessa verktyg tjänar till att förstärka varandra, är lätta att implementera och ger kraftfull effekt. Du kommer också att lära dig om vad som orsakar stress i akademin och olika copingtekniker, och konkreta metoder för att ta itu med vanliga akademiska skrivhinder som perfektionism och prokrastinering.
Om workshopledarna
Åsa Burman är grundare och VD för Finish on Time. Hon är docent i praktisk filosofi vid Stockholms universitet och författare till Doktorandhandboken: Master Effectiveness, Reduce Stress and Finish on time. Hon har nyligen publicerat en ny filosofibok Nonideal Social Ontology (Oxford University Press 2023).
Jenny Rickardsson doktorerade vid Karolinska Institutet och är legitimerad psykolog. Hon är verksam vid Karolinska Universitetssjukhuset och hennes forskningsområde är digital behandling med Acceptance and Commitment Therapy. Jenny har tidigare arbetat som journalist och drivs fortfarande av viljan att förmedla spännande och viktig psykologisk kunskap på ett begripligt och användbart sätt. Hon är författare till boken Jag tror att jag måste prata med någon: En guide till terapi (Natur&Kultur 2014).