Behovsinventering
Syftet med Lokaler Campusmiljö portföljen är att skapa miljöer för attraktiva campus i framtiden. Samtliga lokalprojekt inom universitetet ska hanteras inom portföljen.
Processerna
Processen för behovsinventering och idéer ser olika ut inom portföljen. Lokaldelen hanteras på ett sätt och Campusmiljöerna på ett annat. Respektive process beskrivs här.
Lokaler - Dialoger och önskemål
Behovsinventering
För att ett behov ska lyftas till portföljen ska det tas upp i samband med dialoger som årligen genomförs av fastighetsenheten, detta för att upptäcka vad som behöver åtgärdas och utvecklas. Utifrån protokollet som skrivs vid dialogen plockas behov/önskemål ut som sedan lyfts till portföljen.
Bedömning och beslut om Lokaler projekt
Årligen budgeterar fastighetsenheten förbättringsutgifter där ombyggnationer och anpassningar av lokaler ingår. Dialoger förs med verksamheten om hur det fungerar och vad som behöver utvecklas.
Beslut om finansiering för kommande år tas i samband med budget. Portföljstyrningsgruppen för Lokaler Campusmiljöer projekten granskar och bedömer inkomna behov/önskemål och en prioritering görs utifrån resurser och nyttan för Mittuniversitetets verksamhet.
Campusmiljöer
I arbetet med Framtidens Campus har det kommit in flera förslag kring utemiljöerna. Det gäller båda orterna, exempelvis efterfrågas mer grönytor, fler platser att sitta på, bättre skyltning. Dialoger förs med respektive fastighetsägare för att prioritera insatserna.
Bakgrund
En förstudie med både personal, studenter, kommuner och regioner samt representanter från näringslivet har genomförts i arbetet med Framtidens Campus. Det har också genomförts workshops och studiebesök på andra lärosäten. Det resulterade i en rapport, en trendspaning samt ca 150 förslag på åtgärder.
Förslagen är indelade i 6 olika grupper:
- Teknikintegration
- Hållbarhet
- Inkludering och tillgänglighet
- Flexibilitet och anpassningsförmåga
- Studentcentrerad strategi
- Partnerskap och samarbete
Idébeskrivning
Mittuniversitetet har som mål att hela tiden utveckla våra campusmiljöer, så förutom ovanstående förslag, vill vi även fortsättningsvis ta in nya idéer om hur vi kan utveckla campus och vi vill att samtliga medarbetare och studenter hjälper till. Du kan bidra genom att skicka in en idébeskrivning via det här formuläret till portföljkontoret. Idébeskrivningen ska innehåll en tydlig beskrivning av idén och nyttan med den. Projektidébeskrivningar kan skickas in löpande under hela året. Beslut om eventuellt genomförande tas av portföljstyrningsgruppen under ett antal tillfällen under året.
Deltagare i portföljen lokaler och campusmiljöer
Portföljen för lokaler och campusmiljöer består av fastighetschef (ordförande), universitetsdirektör, chef för Infrastrukturavdelningen, enhetschef Campusservice, dekan för NMT och dekan för HUV.