Analys för att förbättra lärmiljön där distans‑ och campusstudenter deltar simultant
Målet med utredningen/arbetet var att ur ett långsiktigt och hållbart perspektiv identifiera förbättringsåtgärder.
Bakgrund
Studenter och lärare upplever periodvisa/intermittenta brister och svårigheter när det gäller att genomföra undervisning där distansstudenter deltar. Man har vid flera tillfällen försökt att utreda var de eventuella problemen finns men det har inte varit möjligt att få ett helhetsperspektiv på problematiken.
Syfte
Målet med utredningen/arbetet var att ur ett långsiktigt och hållbart perspektiv identifiera förbättringsåtgärder i syfte att öka förutsättningar för att:
- Studenter ska kunna delta på lika villkor, oavsett om de sitter på distans eller vid campus.
- Alla lärare ska med lätthet kunna använda utrustningen utifrån valt pedagogiskt upplägg. Detta ska vara oberoende av teknisk kunskap. Strävan ska vara att tekniken i så liten omfattning som möjligt ska behöva styra lektionsupplägg, däremot kan läraren behöva förändra vissa delar för att skapa likvärdiga förutsättningar för studenterna.
- Lärarna ska ges verktyg och förutsättningar för att pedagogiskt och tekniskt kunna anpassa undervisningen för distans och campusstudenterna.
- Möjliggöra en stabil och driftsäker teknisk miljö.
Tidplan
Projektet med att identifiera brister och utvärdera möjliga lösningar genomfördes 2018. En slutrapport presenterades i februari 2019.
Fakta
Projektperiod
180101-190228
Institutioner/avdelningar
Projektledare
