Hur kan vi använda AI som möjliggörare?

Fre 24 sep. 2021 11.00–11.45
online
Lägg till i din kalender

AI - Artificiell intelligens är en stor snackis världen över om det är vår frälsning eller vår undergång. Men vad är AI och vad kan man göra med det? Ett webbinarium i samarbete med Folkuniversitetet i samband med ForskarFredag.

ForskarFredag bild på stad med sensorer

Zoomlänk till webbinariet

Ingen anmälan krävs. Välkomna!

Om webbinariet

AI - Artificiell intelligens är en stor snackis världen över om det är vår frälsning eller vår undergång. Men vad är AI och vad kan man göra med det? Föreläsningen kommer att ge en crash-course till de tekniker som ofta sammanfattas inom AI-begreppet. Sedan visa exempel från Mittuniversitetets forskning hur AI kan vara en möjliggörare inom olika verksamhetsområden för att åstadkomma hållbara och effektivare lösningar inom transporter, tillgänglighet, skogshantering, miljö och andra områden.

Passa på och få en överblick av den senaste forskningen av Mattias O’Nils, professor vid forskningscentrum Sensible things that Communicate. Webbinariet arrangeras av Folkuniversitetet i Västernorrland.

Under hösten presenterar Folkuniversitetet i Västernorrland 6 stycken fristående forskningsföreläsningar på distans tillsammans med forskare på Mittuniversitetet. Gratis att delta och öppet för alla! Denna föreläsning sker i samband med Mittuniversitetets vetenskapsvecka under ForskarFredag.

Mittuniversitetets vetenskapsvecka under ForskarFredag

Mellan den 20-24 september träffar våra forskare olika målgrupper för att berätta om den forskning som bedrivs på Mittuniversitetet. Elever i grundskolan i Västernorrland, Jämtland och Härjedalen, får möjlighet att experimentera och kika in i våra forskningsmiljöer. Veckan avslutas med ett forskarsamtal i samband invigningen av Mittuniversitetets forskningsgalleri med utställningen Människan i skogen och skogen i människan.
Hela programmet finns på: www.miun.se/forskarfredag

Om ForskarFredag

Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 370 städer i Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Målgruppen är den breda allmänheten och syftet är att visa upp aktuell forskning, öka allmänhetens kunskap samt locka till studier. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet Forskarfredag och koordinerats av föreningen Vetenskap och Allmänhet, VA. Mer information finns på: www.forskarfredag.se

 

ForskarFredag 2021 banner


Sidan uppdaterades 2021-09-15