Frågor och svar om utbildningen

Utbildning_Infomatik_programvaruteknik
  • Det är en stor variation av bakgrund och åldrar på utbildningen. En del kommer direkt från gymnasiet och andra har en annan utbildning sedan tidigare.

  • Du får lära dig både om helheten och detaljer, om människor och dator samt interaktionen där emellan. Vi tar ett helhetsgrepp på systemutveckling vilket gör att man kan arbeta med väldigt mycket inom IT efter utbildningen. Du har nära till oss lärare på programmet vilket underlättar kontakten och studierna.

     

  • Var beredd på att behöva lägga mellan 30 – 40 timmar i veckan på dina studier. Heltidsstudier kräver mycket arbete och studerar du på distans så är det extra tidskrävande. Vi rekommenderar inte att du jobba kombinerat med studierna och du ska definitivt inte ha ett heltidsjobb.

  • Studierna bygger på mycket grupparbete eftersom arbetslivet och yrkesrollen ser ut så. Du måste alltså vara beredd på att jobba tillsammans med, och koordinera studierna med dina klasskamrater.

    Det är väldigt mycket grupparbete, i många kurser är det grupparbeten som sträcker sig över flera veckor. Att läsa på distans betyder att man kan befinna sig var som helst under utbildningen men inte att man kan planera sina studier hur man vill. Du kommer att behöva kunna vara aktiv och arbeta tillsammans med dina studiekamrater 8 – 17 många dagar och veckor under utbildningen.

  • Nej, du behöver aldrig komma till Östersund. ALDRIG!

  • Vi har ett väldigt gott samarbete med näringslivet under hela utbildningen här i Östersund. Som student kommer du i kontakt med branschen via studiebesök i Östersund, gästföreläsningar och examensjobb men även gemensamma aktiviteter som pizzakvällar och luncher.

  • Presentationer, seminarier, workshopar och tentamen online.

    Föreläsningar: spelas in och kan ses i efterhand.

    Tentamen: du skriver alla tentor hemifrån, vid din egen dator.

  • En relativt bra PC. Mycket av den programvara som används i utbildningen är Microsoftbaserad. Du behöver också ett bra headset, en separat webbkamera och en bra uppkoppling.

  • Systemutvecklare och systemvetare behövs överallt där IT används. Våra tidigare studenter hittar du bland annat på Volvo, Knowit, SMHI, ATG men även på Skatteverket, inom polisen och kommuner.

Sidan uppdaterades 2024-03-11